Македонија

Спречен обид мигрантите илегално да ја преминат македонската граница

Спречен обид мигрантите илегално да ја преминат македонската граница

Спречен обид мигрантите илегално да ја преминат македонската граница. Oколу 300 до 400 мигранти денеска од грчка страна се обиделе да стигнат до крајот на оградата по граничната линија меѓу Македонија и Грција.

Како шти информира МВР, мигрантите сакале илегално да ја преминат границата кон Македонија, но биле спречени од полициските службеници и вратени на грчката страна.