Балкан

Србија ќе упати демарш до БиХ

Србија ќе упати демарш до БиХ
Србија ќе упати демарш до БиХ

Српскиот министерот за надвоешни работи, Ивица Дачиќ најостро го осуди нападот на премиерот на Србија, Александар Вучиќ, во Поточари оценувајќи дека тоа не е напад само врз Вучиќ, туку и врз цела Србија и нејзината политика за мир и регионална соработка.

Тој за ТВ „Пинк“ кажа дека ќе упати  демарш до  БиХ.

Дачиќ додал дека Вучиќ се однесувал како државник, носејќи одлука да се поклони на жртвите.

„Ова е уште една негативна последица на политизацијата на оваа тема која доведе до нови подели и омраза, наместо помирување“, истакнал Дачиќ.