петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 66

Србија: Наскоро во продажба ракија со името на претседателот Николиќ

tizer-1427152056-628617

Последни вести

Ракија која ќе го носи името на претседателот на Србија, Томислав Николиќ, наскоро може да се појави во продажба, а во оваа работа директно е вклучен и неговиот советник Предраг Микиќ.

Имено, во Заводот за интелектуална сопственост веќе стои заведен жиг „Томовача“, а во тек е постапката за заштита на „Томина домашна“ и „вистинска Томова“ ракија.

Постапката за регистација е започната од страна на фирмата „Тргомен недвижности ДОО“ од Ратине кај Краљево во косопственост со совеникот на Николиќ за трговија Предраг Микиќ и оф шор компанија на Девствените острови.

Најчитани вести