Балкан

Србија: Околу 4.000 домаќинства останаа без струја на Бадник

Србија: Околу 4.000 домаќинства останаа без струја на Бадник

Околу 4.000 домаќинства останаа без струја на Бадник поради ледениот дожд што паѓаше цела ноќ. Повеќе села во околината на Књажевац се без струја а на подрачјето на општината е прогласена вонредна состојба, јавуваат српските медиуми.

Окол 4.000 домаќинства поради дефектите предизвикани од мразот останаа без струја. Тимовите на српски ЕПС се на терен за да ги отстраната дефектите и да воспостават нормално снабдување со електрична енергија. Во текот на утринските часови биле отстранети сите дефекти на високиот напон, а се работи на отстранување на дефектите на нискиот напон.