сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Србија: Поради штрајк на учителите, часовите скратени нa 30 минути

Синдикатите кои штрајкуваа и во септември и октомври бараат да бидат изземени од одлуката за намалување на платите.

strajk

Последни вести

Четирите најголеми синдикати во сферата на образованието во Србија денеска почнуваат штрајк во основните и средни училишта, каде часовите ќе бидат скратени на 30 минути, објави МИА.

Синдикатите кои штрајкуваа и во септември и октомври бараат да бидат изземени од одлуката за намалување на платите.

Организаторите очекуваат повеќе од илјада училишта да го поддржат штрајкот. Тие тврдат дека штрајкот ќе трае до исполнување на барањата.

Во петокот претставници од синдикатите имаа средба со министерот за образование Срѓан Вербиќ, но не се откажаа од штрајкот.

Најчитани вести