Балкан

Србија со раст на извозот од 7,7 отсто

Србија со раст на извозот од 7,7 отсто

Во првите седум месеци од годинава Србија извезла производи во вредност од 6,5 милијарди евра, соопшти Репувбличкиот статистички институт.

Тоа е за 7,7 проценти повеќе во споредба со истиот период од мината година.

Од јануари до јули внатрешнотрговскиот дефицит на земјата бил 2,4 милијарди евра. Тоа е 9,9 отсто помалку од истиот период минатата година.