понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Срцев од ДИК: Чичаковски личниот став го претстави како став на целата Комисија

srcev

Поврзани вести

Претседателот на ДИК денеска направи огромен преседан,  излезе со личен став претставувајќи го како став на целата изборна комисија. Ова е рекацијата на Сашо Срцев од ДИК.

Членовите на Државната изборна комисија сметаат дека има основа за оддржување на фер, транспарентни и демократски избори.

Со тоа ја узурпираше целата комисија и постапи спротивно на сите законски норми. Одговорно тврдам комисијата ниту раправала, ниту донела заклучок како што презентираше денеска Чичаковски. Напротив комисијата има извонредна соработка , меѓу институционална со сите институции во државата и сметаме и личен мој став е дека имаме капацитет и можности за да ги спроведеме предвремените парламентарни избори на 24 април 2016 година како што стои и во изборниот законик  бидејќи тој рок е озаконет во изборниот законик, вели тој.

Најчитани вести