Македонија

До среда се очекува сонце, потоа дожд

До среда се очекува сонце, потоа дожд

Нагло опаѓање на температурите и дестабилизирање на времето не очекува од четврток за кога се очекуваат обилни врнежи од дожд и максимална температура од 7 до 12 степени, а минималната ќе биде од 6 до 8 степени.

Постепено разведрување се очекува од наредниот викенд кога ќе има и благо покачување на температурата на воздухот.