Македонија

Средба на Вељаноски со Ерл Померој

Средба на Вељаноски со Ерл Померој

Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски денеска се сретна со делегација од Комисијата за демократско партнерство од Конгресот на САД предводена од поранешниот конгресмен и долгогодишен пријател и поддржувач на Република Македонија во Американскиот конгрес Ерл Померој.

Како што соопшти Кабинетот на Вељаноски, на средбата станало збор за меѓусебната долгогодишна поддршка и соработка меѓу македонскиот парламент и Комисијата за демократско партнерство од Конгресот на САД. Се разговарало и за проекти и можности за продлабочување на соработката, како и за развивање нови идеи од областа на демократско парламентарно работење.