понеделник, 27 март 2017  |  Вести денес: 51

Средба со Христо Христоски – Мулар во Матица

mular-1

Поврзани вести

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив” од Скопје, на 24 декември (четврток) година, во 19 часот ќе се одржи средба со музикологот Христо Христовски-Мулар.

Во оваа пригода ќе бидат промовирани четири антологии на влашки песни и две збирки на македонски фолклорни бисери.

За творештвото на познатиот автор од Крушево ќе говори проф.д-р Јане Коџобашија.

Промоцијата ќе биде збогатена со музички настап на авторот и на магистер Билјана Јосифов.

Најчитани вести