Македонија

Среде зима змии во Пелагонија

Среде зима змии во Пелагонија

Да беше лето, оваа вест за змиите во Битолско ќе беше сосема нормална, објави битолската телевизија Тера.

Но, среде зима да се појават змии, за кои знаеме дека топлите и жешките денови се идеални за нив, е тоа е вистинско чудо. Промената на климата освен што влијае на нашето здравје и расположение на човекот, таа го поремети и животинскиот свет. Деновиве, онаму каде што во зима вообичаено е најстудено, се појави долга змија.

Била метар и половина и се справиле со неа. Фотографирана е на територијата на општина Новаци.