Македонија

Средно Водно ќе добие едукативен Еко-парк

Средно Водно ќе добие едукативен Еко-парк

Утре во 12 часот на Средно Водно се отвора нов едукативен Еко-парк, кој се наоѓа во близина на жичницата „Милениумски крст“.

Паркот е на иницијатива на „Пакомак“, друштвото за управување со пакување и отпад од пакување, во соработка со Про-кредит Банка, ЈП Паркови и град Скопје. На настанот ќе присуствува градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.