четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Средношколската унија: Фрчковски и Пендаровски со долни и приземни навреди кон сите средношколци

protesti

Последни вести

Средношколската унија на Македонија упатува остар протест поради навредите испратени кон граѓаните кои се собраа на 18 ти мај под мотото силна Македонија, а кој беа упатени од Стево Пендаровски и Љубомир Фрчковски.

Средношколската унија на Македонија смета дека тоа е некоректен и недостоен начин на комуникација. Средношколците како рамноправни млади луѓе во оопштеството кои го поддржаа големиот и масовен граѓански собир не се овци како што мислеше и асоцираше Пендаровски ниту долна класа како што прикажуваше Фрчковски.

Средншколците се млада и проактивна граѓанска сила која е динината на оваа држава. Ова се долни и приземни навреди од кој мора да се оградат и извинат. Тоа е навреда кон сите средношклци во државата.

Најчитани вести