четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Средствата од грчките безбедносни служби се користат за дефокусирање на македонската јавност

mucunski500

Последни вести

Грчките безбедносни служби располагаат со голем број на средства наменети за ширење на грчка пропаганда во Македонија, истакна Тимчо Муцински во вестите на МТВ.

-Нивните безбедносни служби навистина располагаат со голем број на средства токму за тие намени. Воопшто не е за изненадување што таквите средства коишто се со целна промоција на такви стратешки национални интереси на Република Грција се користат во насока на дефокусирање на македонската јавност од одредени политички случувања, посочува Тимчо Муцински.

Според него, грчката надворешна политика е конзистентно деконструктивна во односот со нашата земја.

Најчитани вести