Балкан

Српската администрација со ново работно време

Српската администрација со ново работно време

Српската администрација започна да работи со ново работно време од 7.30 до 15.30 часот. Некои од службениците ја пофалија мерката, други пак се незадоволни.

Некои од нив сметаат дека лесно е со работното време, она што е потребно се програма и проекти.

Мајките сметаат дека ова е одлично работно време за нив, бидејќи порано ќе ги земаат децата од градинка и училиште и ќе имаат повеќе време да поминат со нив.

Помладите кои се вработени во администрацијата исто така ја поздравуваат мерката, бидејќи како што велат имаат повеќе време за себе.