Балкан

Српскиот претседател Николиќ по стапките на друже Тито

Српскиот претседател Николиќ по стапките на друже Тито

Претседателот на Србија, Томислав Николиќ во интервју рекол дека неговата  ориентација Исток-Запад ја следи надворешната политика на поранешниот доживотен претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито.

– Во денешно време, концептот на Титовата надворешна политика е единствен вистински избор – рекол Николиќ.

Во врска со ситуацијата во Украина тој коментирал дека Србија ќе продолжи да тежнее кон тоа да остане на страна од украинската криза.