Спорт

По финалето во Дејвис купот, стадионот во Лил доживува нова спектакуларна трансформација

По финалето во Дејвис купот, стадионот во Лил доживува нова спектакуларна трансформација
Чудото од стадион во Лил повторно ќе доживее спектакуларна трансформација

Ова особено се однесува на францускиот град Лил, каде ќе се игра завршницата. Токму преку промотивно видео беа опишани подготовките и пренамената на стадионот “Пјер Моруа” од игралиште за фудбал во арена за кошарка. Арената ќе биде монтажно здание со капацитет од 27 илјади места.

Македонија прелиминарната рунда ќе ја игра во Загреб заедно со Хрватска, Словенија, Грција, Холандија и Грузија, со желба да се дојде најмалку до четвртото место кое води во елиминациската фаза токму на грандиозниот стадион во Лил.