Свет

Станбена зграда се урна во Северна Кореја

Станбена зграда се урна во Северна Кореја

Станбена зграда во изградба се урна во Северна Кореја, а бројот на настраданите се уште не е познат.

Во зградата на 23 ката живееле околу 100 семејства иако изградбата не е завршена.

Несреќата се случила во вторникот, а агенцијата КЦНА тврди дека несреќата е резултат на „неодговорно“ надгледување на лица задолжени за изградбата.