петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Станбено-деловен комплекс ќе се гради на местото на старата Млекара

Оваа локација, како што велат од општината, долго време е руина и претставува потенцијална еколошка закана.

investicija_02

Последни вести

Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски денеска беше во работна посета во населба Хиподром, на локацијата кај старата Млекара.

Оваа локација, како што велат од општината, долго време е руина и претставува потенцијална еколошка закана.

Во моментов се расчистува просторот, каде е предвидено да се изгради станбено – деловен комплекс, градинка и бензинска пумпа, а инвестицијата ќе изнесува околу 10 – 12 милиони евра.

investicija_01

Најчитани вести