среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 47

Станковски: ВМРО го издржа ударот бидејќи е партија на народот

Видовме дека се потрудија да ја збришат партијата на власт, но таа е толку добро втемелена во народот затоа што ВМРО-ДПМНЕ се претвори во народна партија и тука наидуваат на отпор, смета политичкиот аналитичар Александар Станковски во дебатата на ТВ Нова.

станковски

Поврзани вести

– Она што го прифати ВМРО е шокантно за мене, во смисла на попустливост на добра волја, мислам дека тоа се е направено за мир во куќа, ние тоа го разбираме како народ и затоа немаше изненадувања во самите структури на партијата затоа што луѓето сфаќаат дека е тешко да излезе на крај со една таква моќна машинерија која преку своите тајни служби е имплементирана во сите структури на едно општеството, посебно што тука е присутна повеќе од 20 години. Имаат разработена мрежа до бесвест и тоа се функционира, притоа тука ако се земат факторите пари, притисок и воен притисок, вели Станковски.

Според политичкиот аналитичар  Станковски, меѓународниот фактор е причина за случувањата во Украина, Сирија и Либија.

– Они на пример растурија држави што се многу помоќни, помногубројни и подобро наоружани од Македонија дури и нивната гео стратегиска е подобра од Македонската, граничат со земји што се анти-американски настроени. Такви држави се Украина, Сирија, Либија, истакна политичкиот аналитичар Александар Станковски при своето гостување во „Аргументи“ на ТВ Нова.

Превземено од: Курир

Најчитани вести