вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 53

Стапува во сила спогодбата за патување со лични карти на државјаните од Македонија и Косово

Стапува во сила спогодбата за патување со лични карти на државјаните од Македонија и Косово

Стапува во сила спогодбата за патување со лични карти на државјаните од Македонија и Косово

Последни вести

Македонија и Косово денеска ќе го означат официјалното стапување во сила на меѓудржавната спогодба на своите влади за условите за патување на државјаните на двете земји со лични карти.

Официјализирањето на спогодбата ќе биде на граничниот премин „Блаце“, каде што ќе присуствуваат заменик-министерот за внатрешни работи Агим Нухиу, дополнителниот заменик-министер Митко Чавков и заменик-министерот за внатрешни работи на Косово Валдет Хоџа.

Најчитани вести