среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Старите смартфони без можност за пристап на „Јутјуб“

Jutjub 1

Последни вести

Мрежата за размена на видео-содржина „Јутјуб“ ќе се забрза и ќе ги остави настрана некои уреди кои што нема да можат да ги читаат видео-содржини во стримингот на платформата на Гугл.

Станува збор за апликативен програмски интерфејс (API) Јутјуб дата В2 (втора верзија) за која Гугл констатирал дека е дефинитивно надмината, така што таа ќе отстапи од сцената и ќе и отвори пат на третата верзија во која се опфатени поголем број од веќе постоечките функции, но и нови можности.

Најстарите уреди би можеле да предизвикаат проблем при конекција на платформата за стриминг.

Проблем пред се би можеле да претставуваат паметните телефони, таблет компјутерите и другите уреди кои што се произведени во 2012-та година или порано.

Сепак, со компјутерите нема да има никакви проблеми, како ни со уредите што ги прифаќаат најновите верзии на апликацијата Јутјуб преку веб продавницата „Плеј стор“.

Најчитани вести