Магазин

Старлетите од Балканот месечно заработуваат и по 5.000 евра

Старлетите од Балканот месечно заработуваат и по 5.000 евра

Старлетите во главно заработуваат преку учество во реални шоуа, се појавуваат во спототви, додека пак некои играат по клубовите или се дружат со богати бизнисмени.

Најпознатата старлета на Балканот прозборе како ги остварува своите приходи.

– Учествував во реалното шоу „Големиот брат“ и тоа два пати и имав одличен хонороар. Се појавив и на дестина спотови, работев на кампања за костуми за капење, нагласила Сораја за телграф.рс

Сораја исто така учествуваше во две реални шоуа за кои доби добар хонорар.

– Секој викенд гостувам во некои клуб за појавување добивам од 200 до 700 евра. За појавување во спот добивам и до 700 евра, објаснува старлетата. телграф. рс.

Инаку, поимот старлета потекнува од италјанскиот зборт starletta што значи заводница. Во светот под тоа име се подразбира театарски лик или филмска глумица која игра споредна улога. Воглавно тоа се млади ѕвезди во развој. Меѓутоа, на Балканот, според мислењето на многу луѓе, старлетите се спонзоруши кои во јавноста се претставуваат како модели, пејачки, танчерки, а за некои е дури параван за занимавање со најстариот занает на светот.