ТОП,Македонија

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Стартува Караванот „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните од 30 општини низ Македонија ќе може да се информираат за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ во рамки на презентациите што ќе се одржат како дел од караванот „Купи куќа, купи стан“.

Денес презентации ќе се одржат во 17 часот во театарот во Гевгелија, Домот на културата во Валандово и во општината во Дојран.

Караванот секоја недела ќе посетува по повеќе општини меѓу кои Велес, Свети Николе, Пробиштип, Охрид, Струга, Ресен, Битола, Демир Хисар, Тетово, Гостивар, Кичево, Куманово, Кратово, Крива Паланка, Штип, Кочани, Делчево, Кавадарци, Неготино, Демир Капија, Струмица, Радовиш, Прилеп, Крушево, Македонски брод, Берово и Дебар.

Покрај ова, граѓаните за овие два проекта може да се информираат и во подрачните канцеларии „Купи куќа, купи стан“ кои се наоѓаат во подрачните единици на Управата за имотно правни работи, додека во Неготино, Демир Хисар, Делчево и Крушево во подрачните единици на Управата за јавни приходи.