петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 45

Стартува теренската проверка на ДИК

Државната изборна комисија денеска треба да ја започне теренската проверка на 89.383 спорни записи во Избирачкиот список.

dik-terenska-proverka

Поврзани вести

Државната изборна комисија денеска треба да ја започне теренската проверка на 89.383 спорни записи во Избирачкиот список.

Претседателот на ДИК Александар Чичаковски, вчера информира дека материјалите за анкетирање на гласачите веќе се доставени до подрачните одделенија на Комисијата. Теренската проверка ќе ја вршат анкетари на ДИК за кои беше спроведена обука.

Тие ќе ги посетуваат граѓаните на домашна адреса. Доколку не бидат пронајдени дома, анкетарите ќе ги посетат уште еднаш, а доколку и тогаш не бидат најдени, на граѓаните ќе им биде доставено известување за да дојдат во подрачното одделение на ДИК.

Најчитани вести