Македонија

Ставрески: Бизнис амбиентот во Прилеп се подобрува

Ставрески: Бизнис амбиентот во Прилеп се подобрува

При денешната посета на Прилеп, Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески  заедно со градоначалникот Марјан Ристески ги посетија Тутунскиот Комбинат,  Прилепската Пиварница  и Еурокомпозит.
Министерот Ставрески истакна  дека амбиентот за бизнис во Прилеп се подобрува, а за тоа се доказ,  четири  компании  кои  пред неколку дена  почнаа да градат  нови фабрики во индустриската зона „Прилеп 1“.