петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Ставрески: Нашата политика е отворање зони и нови вработувања

Во Буџетот за 2016 година предвидени се средства за изградба на ТИРЗ Липково, ТИРЗ Куманово и ТИРЗ Маврово – Ростуше, истакна вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески на расправата за буџет во Собрание.

Собранието ја констатираше оставката на Ставрески

Собранието ја констатираше оставката на Ставрески

Поврзани вести

Во Буџетот за 2016 година предвидени се средства за изградба на ТИРЗ Липково, ТИРЗ Куманово и ТИРЗ Маврово – Ростуше, истакна вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески на расправата за буџет во Собрание.

Покрај овие ТИРЗ-ови во буџетот на Агенцијата се ставени дополнителни средства за зоната во Струга 103 милиони денари. Предвидени се и средства за доградба на зоната во Кичево.

– Нашата политика е да се отворат зони во што е можно повеќе градови и да се вработат и Македонци и Албанци и Турци и Роми и Власи и Срби и сите националности кои живеат во Македонија. Наша цел е да креираме работа за сите невработени, вели Ставрески.

 

Најчитани вести