Македонија

Ставрески: Низ различни мислења, со агументи се одбира најдоброто за граѓаните

Ставрески: Низ различни мислења, со агументи се одбира најдоброто за граѓаните

Луѓето во Владата имаат различни мислења, министерот за финансии и премиерот имаат различни мислења, министрите за транспорт и врски, екомонија и финансии имаат некогаш различни мислења, но ние сите тие мислења ги ставаме на маса, ги дебатираме работите, ги разменуваме аргументите, се сосолушуваме, секој има своја позиција и секој ги изнесува своите аргументи, посочи вицепремиерот и миснитер за финансии Зоран Ставрески на денешната прес-конференција.

– Понекогаш, таквите дебати можат да бидат и пожолчни, а понегогаш помирни, и дебатата некогаш трае со денови, некогаш со часови, но дека на крајот единствено и заедничко на се е дека врз база на аргументи се бира најдоброто решение што е за граѓаните на Р.Македонија и она што е во склад со програмата на Владата на РМ, изјави Ставрески.