Свет

Стејт департмент: Можни се терористички напади во Европа летово

Стејт департмент: Можни се терористички напади во Европа летово

Стејт департментот ги предупредува американските граѓани дека летово се можни териористички напади во Европа, а цели би можеле да бидат туристичките објекти.

Предпредувањето за опасноста при патувањето во Европа се однесува за периодот до 31 август, пренесува МИА.

Стејт департментот предупредува дека цел на терористички напади би можело да биде и Европското првенство во фудбал што ќе се одржи во Франција од 10 јуни до 10 јули, како и манифестацијата Светски денови на католичката младина што ќе се одржи во Полска од 26 до 31 јули.