недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Стевананџија: Како што наближуваат изборите, така расте очајот на СДСМ

Како што наближуваат изборите, така расте очајот на СДСМ. Како што расте очајот на СДСМ, така се зголемува бројот на лаги со кои СДСМ сака да го покрие стравот од соочувањето со граѓаните и немањето поддршка за нивните деструктивни политики, рече на денешната прес-конференција пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Димитар Стевананџија.

stavanandzija-vmro

Поврзани вести

Како што наближуваат изборите, така расте очајот на СДСМ. Како што расте очајот на СДСМ, така се зголемува бројот на лаги со кои СДСМ сака да го покрие стравот од соочувањето со граѓаните и немањето поддршка за нивните деструктивни политики, рече на денешната прес-конференција пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Димитар Стевананџија.

Интегрален текст од изјавата на Стевананџија:

Како што наближуваат изборите, така расте очајот на СДСМ. Како што расте очајот на СДСМ, така се зголемува бројот на лаги со кои СДСМ сака да го покрие стравот од соочувањето со граѓаните и немањето поддршка за нивните деструктивни политики.

Даниела Рангелова од Брвеница, вчера ја сруши кулата од лаги кои ја градеше СДСМ. Нејзиниот грев беше дека се вика и презива исто како пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова. Доволно СДСМ да да фабрикува афера и лажно да обвини за изборни измами.

Откако паднаа во вода ефтините манипулации на СДСМ за фантомски гласачи, откако се потврди дека не постојат стотици илјади фантоми, СДСМ почна да го спори тоа што граѓаните во повеќе места, вклучувајќи ја и Брвеница немаат адреси.

На јавноста треба да и биде јасно дека тоа е така затоа што во повеќе населени места нема систем на улици. Сите кои живеат во овие места затоа се регистрирани на иста адреса која им е дадена од МВР, кое сега е раководено од техничкиот министер Оливер Спасовски.

Мене ме обвинија дека на адресата на која што живеам се регистрирани 22 гласачи. Сакам да појаснам дека станува збор за станбена зграда стара 55 години со 2 влеза и 16 станови во кои живеат моите соседи. Манипулацијата на медиумите финансирани од Сорос и СДСМ е во тоа што ги вадат сите лица кои живеат на адреса ул. „Борис Кидриќ“ бр 16, но не кажуваат за колку станови станува збор. Ваквите лаги и манипулации на СДСМ, не минуваат. Сите соседи се згрозени од злоупотребите на СДСМ и јас сум убеден дека за ваквата деструктивна политика ќе добијат соодветен одговор на 5 јуни.

Најчитани вести