Секс

Што ги возбудува мажите кога гледаат како жената има секс со друг?

Што ги возбудува мажите кога гледаат како жената има секс со друг?
Што ги возбудува мажите кога гледаат како жената има секс со друг?

Воајерите постојат од кога е светот и векот. Алфред Хичкок тврдел дека секој од нас би бил воајер кога би знаел дека нема да биде фатен. Порнографијата делумно ги задоволила овие потреби, но постојат и малку екстремни случаи. Еве што ги поттикнува…

Воајеризмот и порнографијата имаат способност да го поттикнат прашањето – Зошто моногамија?

Барем, така се запрашал доктор Дејвид Леј, кој вели дека мажите се повеќе сексуало возбудени кога гледаат како жена има секс со повеќе мажи, а не со еден.

Една од теориите е дека додека луѓето ги гледаат своите партнери со некој друг, имаат порака – дека и другите мислат дека тој е во врска со некој што е привлечен, и тоа ја крева нивната самодоверба. Како да си вели: „Си направил добар избор, твојата партнерка е секси“.

Ако двајцата кои се во врска сакаат да експериментираат без љубомора, се случува и нешто друго. Партнерот ни се чини понедостапен, а со тоа и повеќе привлечен.

Според друга теорија, тоа се случува бидејќи сакаме конкуренција. Вака, постојано сме на работ дали на партнерот ќе му се допадне другиот кој е само привремена шема и повеќе ќе се трудиме, па со тоа целата работа станува поинтересна.