понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 29

Што говори бојата на вашата коса за вас?

Кога станува збор за женскиот род, мошне се чести предрасудите поврзани за бојата на косата. Сепак, еве ги одговорите на прашањето каква порака навистина испраќате и каков впечаток оставате кај другите луѓе врз основа на тоа дали сте русокоса, смеѓа или црвенокоса!!!

frizurii-1

Поврзани вести

Кога станува збор за женскиот род, мошне се чести предрасудите поврзани за бојата на косата. Сепак, еве ги одговорите на прашањето каква порака навистина испраќате и каков впечаток оставате кај другите луѓе врз основа на тоа дали сте русокоса, смеѓа или црвенокоса!!!

  1. Смеѓа или црна боја на косата

kosa-1375374833-9610

Како ве гледаат другите луѓе?

Вие сте интелегентни, привлечни професионални. Врз основа на голем број студии лицата со темна боја на косата се многу попривлечни од оние со друга боја на косата. Се смета дека се мошне стручни и паметни луѓе, па, според некои статистики, имаат за нијанса подобри бизнис позиции од црвенокосите и русокосите. Од друга страна, голем број луѓе сметаат дека се арогантни.

  1. Црвенокоси

kosa-6

Како ве гледаат другите луѓе?

Успешни, самоуверени и темпераментни. Според истражувањата, црвенокосите дами се сметаат за најмалку срамежливи, но и за најуспешни меѓу останатите бои на коса.

  1. Русокоси

kako-da-stanete-rusokosa

Како ве гледаат другите луѓе?

Пристапни и забавни. Би можело да се каже дека русокосите навистина повеќе и подобро се забавуваат, односно дека другите така гледаат на нив. Според сите, русокосите се поотворени и подружељибиви личности. Според некои истражувања, тие во просек заработуваат многу повеќе од оние со друга боја на косата.

Тоа што другите ве проценуваат врз основа на бојата на косата, тоа значи дека и вие не би требало да го правите истото. Изберете боја на коса што најдобро ви одговара и секако не треба да се грижите за разните коментари.

Најчитани вести