петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Што кажале познатите мажи за жените?

Немојте да чекате добра жена, таква не постои.

zena-1

Последни вести

Ова се десет мудрости од познати личности кои барале одговори како да им удоволат на жените.

1. Сигмунд Фројд – Големото прашање кое никогаш не е одговорено и на кое и јас не можев да одговорам и после 30 години истражување на женската душа е: Што сакаат жените?

2. Алберт Ајнштајн – Кога маж седи со убава девојка еден час, тоа поминува како минута. Но, нека седне на жешка печка пет минути, ќе му изгледаат подолго од еден час. Тоа се вика релативност.

3. Лени Брус – Мажите се како кучињата, секогаш се враќаат. Жените се како мачките. Викнете им еднаш и веќе ги нема.

4. Оскар Вајлд – Лицето на мажот е негова автобиографија. Лицето на жената е нејзина измислена приказна.

5. Оскар Вајлд – Жените сакаат да одолеат на машкото додворување, но и да го стопираат неговото откажување од неа.

6. Чарлс Буковски – Немојте да чекате добра жена, таква не постои.

7. Сигмунд Фројд – Жената би требала да го омекне, но не и да го ослаби мажот.

8. Бернард Корнвел – Нема да жалите за маж кој умрел, но ќе жалите за жената која сте ја пропуштиле

9. Вилијам Шекспир – Жените зборуваат два јазици од кои едниот е вербален.

10. Фридрих Ниче – Ах, жени. Тие ги прават врвовите повисоки, а падовите почести.

Најчитани вести