недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Што ќе му донесе конјукцијата меѓу Венера и Нептун на вашиот знак?

venera-neptun-ljubov

Поврзани вести

До 27-ми март голем број бикови, ваги и риби може да се вљубат, да влезат во брак или во некоја тајна врска. Жените ќе бидат позаводливи и потаинствени, а мажите поромантични.

Иако Венера еднаш годишно образува конјукција со Нептун во Риби, таа не прави исти аспекти со останатите транзитни планети. Инаку, влијанието на планетата на љубовта во знакот на риби е мошне силен, а уште позасилен е поради близината на Нептун, симболот на љубовниот занес.

Во наредните 10-тина дена Венера образува квадрат со Марс (љубоморни сцени поради посесивноста на партнерот), а по 20-ти март е во опозиција со Јупитер, што само ќе го засили влијанието на Венера и Нептун. Поволен е и апсектот со Плутон што ја поттикнува страста.

Конјукцијата на Венера и Нептун во 12-иот снак во Зодијакот, исто така предупредува на опасноста од инфекции како и на проблеми со хормсонкиот дисбаланс, со грлото, крајниците, јајчниците, тироидната жлезда, вишокот килограми, вените…

Преминувањето на Венера… (повеќе на следната страница)

Најчитани вести