Секс

Што лекува сексот?

Што лекува сексот?

Студиите покажуваат дека интензивното водење на љубов има ист ефект на рецепторите за болка во вашиот мозок како и парацетамолот, соопштија од Институтот за медицински истражувања во Хамбург.

sexyВклучете ја и чоколадата

Една чоколада дневно, помага при еректилна дисфункција, крвните садови се шират за повеќе од 10 отсто, со што се намалува ризикот од срцеви заболувања, а се подобрува и ерекцијата.

Дружете се со вашиот „алат“

Ова можеби е наједноставен рецепт за кој сте слушнале, мастурбирајте барем пет пати неделно. Тоа може да го намалу ризикот од рак на простата за повеќе од една третина, бидејќи со ејакулација простата се штити од канцер.

Имајте секс трипати неделно

Односите трипати неделно помагаат во борбата против стареењето, за партнер погрижете се сами.

Памет во глава

Поттикнете ја интелигенцијата во кревет. Стимулацијата која предизвикува секс не донесува само задоволство, туку го поттикнува и мозокот.