недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Што подобро паметите првиот секс или првиот бакнеж?

Дури 90 отсто од испитаниците признават дека се присетуваат на многу повеќе детали кои се врзани за првото искуство во бакнувањето, во однос на првиот секс кој често се заборава.

baknez

Поврзани вести

Губењето невиност за луѓето е помалку важен чин во животот од првиот бакнеж, покажале најновите истражувања. Имено, научниците од Универзитетот во Тексас дошле до сознание дека бакнежот остава посилен впечаток на луѓето од првиот секс.

Дури 90 отсто од испитаниците признават дека се присетуваат на многу повеќе детали кои се врзани за првото искуство во бакнувањето, во однос на првиот секс кој често се заборава.

Шерил Киршенбаум која го водила ова истражување утврдила дека сепак жените се тие на кои бакнежите им значи повеќе во однос на мажите за кои бакнежот претставува знак што понатаму ќе се случува.
Студијата исто така утврдила дека малите и нежни бакнежи се многу поделотворни од агресивните и брзи и можат да направат жената побрзо да се заљуби.

Што подобро паметите вие, првиот секс или бакнеж?

Најчитани вести