Секс

Што се’ го возбудува посилниот пол?

Што се’ го возбудува посилниот пол?

Откријте некои чудни и неочекувани работи кои ги возбудуваат мажите. Еве кои се тие необични афродизијаци:

Мирис на бундa

Мирисот на бунда измешан со мирис на лванада го поттикнува дотокот на крв во половиот орган 23 пати повеќе од другите мириси. Можеби оваа комбинација буди некои убави спомени од детството и создава пријатно чувство.

Страв

Стравот различно влијае на мажите. Истражувањата покажале дека кога ќе се најдат во опасна ситуација, доаѓа до возбудување во мозокот.И тогаш се поискрени!

Црвена боја

Во едно истражување, група на мажи требале да оценат жени во фустани во различни бои.Најмногу им се допаднале жени во црвен фустан. А, за тоа веројатно е виновна биологијата, жените постануваат црвени во лицето пред овулација, што дејствува на мажите.

 Долги, убаво обликувани раце

Мажите велат дека жените со долги раце и убави рамења се попривлечни од долгоногите убавици. Долгите раце прават жената да изгледа потенка и повитка што може да зборува за нејзините долги и нежни прегратки.

 Мажите сепак сакаат облини

Научно е докажано дека полничките содржат омега 3 масни киселнини. А, тие киселни кај бремените жени преку крвта доаѓаат до плацентата и со нив се храни мозокот на бебето.

Жени од негова близина

Сакаат кога нешто им е познато, и кога се чувствуваат на сигурно. Затоа многу  е веројатно дека попрво ќе и пријде на девојка која ја гледа на местата каде што и тој излегува , отколку на девојка која ја гледа првпат во ресторан.

Жени кои му се слични

Можеби сте слушнале дека некои црти на лицето и пропорции лесно поминуваат кај мажите. Покрај тоа повеќе ги привлекуваат жени чиишто пропорции се слични со неговите и кои на некој начин личат на нив.Затоа заборавете на изреката „спротивностите се привлекуваат“

Насмевка

Мажите несвесно ги возбудува женската насмевка. Тоа е така бидејќи ги потсетува на некои звуци кои можат да ги слушнат во текот на сексот. Уште една причина да најдете маж, кој ќе ве засмејува!