сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 34

Што се случува со телото доколку немате секс?

За време на сексот се лачи и колаген кој е задолжен за младолик изглед на кожата. Заради недостатокот на колаген, кожата на жените кои долго немале секс изгледаат постари отколку што се.

predigra-2sh72tf5277vxtheu84kcg-650x300-650x300

Последни вести

Ова се основни и најочигледни знаци по кои ќе ја препознаете жената која има потреба од секс:

Многу жени кои немаат редовен секс имаат несоница. Најголем виновник за тоа е хормонот окситоцин кој кај жените делува како седатив, а се лачи при огразмите.

Предвремено стареење. За време на сексот се лачи и колаген кој е задолжен за младолик изглед на кожата. Заради недостатокот на колаген, кожата на жените кои долго немале секс изгледаат постари отколку што се.

Поблематична кожа. Акните на лицето се појавуваат кај жените со помалку прогестерон, кој телото повторно го произведува за време на сексот.

Непријателски однос. Покрај физичките, постојат и психички последици заради недостаток на секс. Ова е првата која ќе ја забележите. Жената која нема доволно секс е постојано непријателски настроена.

Послаба отпорност на болки. Окситоцинот исто така е лек против болки и грчеви во телото, така што жените кои немаат доволно секс често земаат лекови против болки.

Слаб имунитет. Сексуалниот однос ја подобрува состојбата на организмот и го зголемува бројот на анти-вирусни антитела за 30%.

Заборавеност. Сексот влијае на циркулацијата, а со самото тоа и на подобра работа на мозокот.

Незадоволство со физичкиот изглед. Недостатокот на секс често пати влијае на самодовербата, па жените кои немаат секс немаат ниту самодоверба. Константното жалење на изгледот е исто така одлика на жените кои имаат потреба од секс

Најчитани вести