Спорт

Што се случува со Шумахер?

Што се случува со Шумахер?
G

Пред две и пол години Михаел Шумахер доживеа тешка несреќа во француското скијалиште Мерибел.

Оттогаш па се до денес светската јавност добива мошне оскудни информации за здравствената состојба на легендарниот возач на Формула 1.

Портпаролката на семејството Сабине Кем рече дека го разбира интересот на јвноста, но замоли да се почитува приватноста на семејството Шумахер.

Мора да го прифатите фактот дека семејството сака да ја заштити приватноста на Михаел, вели таа.

Понатаму порача дека тој нема да исчезне, но дека ситуацијата е мошне тешка и дека поради тоа мора да има приватност и замоли за разбирање за целата ситуација.