Секс

Што се случува со вагината кога ќе помислите на секс?

Што се случува со вагината кога ќе помислите на секс?
Што се случува со вагината кога ќе помислите на секс?

Жените всушност не ја познаваат својата анатомија. Кога мажите ќе помислат на секс, тие добиваат ерекција, а што се случува со жените?

  1. Вашиот втор мозок чувствува потенцијална акција, крвните садови се шират, се зголемува циркулацијата која го поттикнува вагиналниот секрет кој воедно е и природен лубрикант.
  2. Кога сте возбудени клиторисот се зголемува и набабрува, што може да се почувствува под рака. Кај некои жени зголемувањето може дури привремено да го отежне мокрењето.
  3. Кај сексуален набој грлото на матката омекнува и доколку го допирате со пенис или некое сексуално помагало може да предизвика задоволство.
  4. 10 проценти од жените при карлични контракции во текот на односите можат да испуштат неколку капки течност од мочните канали. Тоа не е урина туку течност сочинета од природни шеќери и кисела фосфатаза која се наоѓа и во машката сперма.