Македонија,Крими хроника

Што сработија Алфите во текот на минатиот месец?

Што сработија Алфите во текот на минатиот месец?

Што сработија Алфите во текот на минатиот месец? Како што информира МВР, припадниците на Единицата за прв одговор и интервенција – Алфа при вршење на редовна мотопатролна дејност вкупно извршиле легитимирање на 1.597 лица, потоа преглед на 446 возила, извршен преглед на 66 лица и поднесени 59 извештаи за непосредно забележани лица.

По основ на телеграма приведени се 31 лице, по Потрага, Гласник или Наредба од Основен суд – 10 лица, под сомнение за извршено кривично дело – 20 лица, по извршено кривично дело – 17, на лице место во вршење на кривично дело биле приведени 10 лица, за издржување на казна затвор – осум лица, за утврдување на идентитет – седум лица и за недозволени предмети по основ на прекршоци – седум лица.

Вкупно приведени лица по ЈРМ – 21 лице

-за учество во тепачка – шест лица

-за физички напад – 11 лица

– комар или други игри на среќа – четири лица

Вкупно приведени лица со оружје – едно лице

– пушка  –  едно лице

Вкупно приведени лица за поседување опојни дроги – 32 лица

–  со НН тревкаста материја – 25 лица

– со НН прашкаста материја – четири лица

– со таблети – три лица

Вкупно приведени лица со ПМВ – 31 лице

– по телеграма – 17 лица

– непоседување на соодветна документација – три лица

– поради сомнение за извршено кривично дело – едно лице

– сторен сообраќаен прекршок – седум лица

– сторен царински  прекршок – две лица

Вкупно приведени лица со ТМВ за непоседување на соодветна документација за товар – пет лица

– Приведени лица со мотоцикл за непоседување на соодветна документација – осум лица

Останати активности:

– Предадени 16 лица поради нарушен ЈРМ

-Предадени пет лица – сторители на кривични дела

– Предадени 53 лица за сторен сообраќаен прекршок

–  Три останати случаи за предадени лица

– пронајдени и предадени седум ПМВ и два други предмети кои потекнуваат  од кривично дело

Извршени 10 обезбедувања на лица, изготвени две оперативни информации и дадени 13 асистенции при вршење претрес на дом и други простории. Постапено по две РОА, извршено физичко обезбедување на затвор Идризово, пронаоѓање лица кои се бараат по судска наредба и пружена помош на душевно болно лице.