Македонија

Стојановски: Без помош од централната, локаланата власт тешко може да напредува

Стојановски: Без помош од централната, локаланата власт тешко може да напредува

За успесите на општина Илинден и за проектите кои се спроведуваат со поддршка и помош на Владата, пред присутните во кампот на Чуварите на демократијата вечерва говореше градоначалникот на општината Жика Стојановски .

Тој потенцира дека без помошта од централната власт локалната власт тешко може да напредува.

-Имаме позитивни практики, позитивни ефекти во општина Илинден пред се во инвестициите. Потребни се сериозно подготовки на локално ниво за  инвеститорите кои ги обезбедува Владата, вели градоначалникот на Илинден.

Целиот негов говор погледнете го во приложеното видео.