среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Стојкоски: СДСМ и Петре Шилегов се фатени на дело

Од кој имот Шилегов добива 700 евра месечно на име закупнина? Што криете господине Шилегов? Има неколку алтернативи, или Петре Шилегов на ваков начин пере пари стекнати на незаконски начин, или некој месечно му исплаќа средства по незаконски пат за недозволена работа или поседува непријавен имот? Или пак и самиот не е свесен како дошле овие 8 400 евра приход кај него, прашува Стојкоски

stojkoski-500_thumb_medium380_0

Последни вести

„ВМРО-ДПМНЕ зборува со факти за кои СДСМ нема одговор. СДСМ  не знаат, а и нема како да објаснат како е возможно Петре Шилегов да добива 700 евра месечно на име закупнина за имот кој никаде не постои. Од овие приходи Шилегов годишно инкасира 8 400 евра за имот кој никаде го нема. 8 400 евра приход за кој никој не знае од каде доаѓа“, истакна на денешната пресконференција пратеникот Александар Стојкоски, од ВМРО.

Тој воедно го приажа и Анкетниот лист на Петре Шилегов, каде што се наведува дека остварува приход од месечна закупнина од 43.000 денари од имот во сопственост на неговиот брачен другар. Од друга страна, според официјален документ од Агенцијата за катастар на недвижнини,  неговата сопруга, Јасмина Шилегова, не е сопственик на никаков недвижен имот на свое име.

„Од кој имот Шилегов добива 700 евра месечно на име закупнина? Што криете господине Шилегов? Има неколку алтернативи, или Петре Шилегов на ваков начин пере пари стекнати на незаконски начин, или некој месечно му исплаќа средства по незаконски пат за недозволена работа или поседува непријавен имот? Или пак и самиот не е свесен како дошле овие 8 400 евра приход кај него. Го потсетуваме Шилегов дека добро би било на јавноста да и објасни по кој основ ја добива оваа голема сума евра месечно. Нека не се крие зад фабрикувани напади кон другите. Сега мора сам да си одговори. Кога сето ова ќе го поврземе со фактот дека Шилегов поседува имот вреден речиси еден милион евра, тогаш е навистина интерсно како може тоа да се стекне и заработи“, посочи Стојкоски.

Тој јавно запраша од кои се приходи Шилегови успеале да го стекнат богатството од скоро  1. 000 000 евра и побара Шилегов , нместо да се крие зад манипулации и измислување скандали за други, т да излезе во јавноста и да почне да дава одговори.

Најчитани вести