четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Стојкоски: ВМРО носи историја, предизвици и одговорност

stojkovski

Последни вести

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Стојкоски денес се обрати во кампот на Чуварите на демократијата.

-Кога ќе се спомне зборот ВМРО, кога ќе се спомне зборот Македонија, кај нас се буди чувство на гордост. Тоа не се обични зборови, тие зборови имаат многу голема тежина. Нашите опоненти не можат да се пофалат со ниту еден таков збор. Нашите свети букви од нашите свети Апостоли значат многу за секој еден човек и тие треба да ни се ѕвезда водилка. ВМРО-ДПМНЕ не е само припадност. ВМРО како најстара организација во регионот носи со себе историја, носи предизвици, но и голема одговорност… Ние не треба да се занимаваме со интриги, со разни подметувања туку треба да си ја работиме работата, да сме во постојан контакт со граѓаните, вели пратеникот.

 

Најчитани вести