четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Стојковски: Факт е дека се потребни промени во високото образование

stojkovskiii

Последни вести

Ректорот на скопскиот универзитет Велимир Стојковски на дебатата за реформите во високото образование во Собранието рече дека потребни се промени во високото образование и тоа е факт.

– Треба да се разговара за да се подобрат работите. Можеби треба да се размислува да се донесе нов закон за образование со вметнати сите измени до сега. За болоњскиот процес не е крив ниту министерот, ниту универзитетот. Секој си го толкува кој како сака. Имаме индиција која е заедничка, да имаме поквалитетно образование, рече Стојковски.

Ректорот нагласи дека никој не е против промени, потребна е подолготрајна дебата.

Најчитани вести