Свет

Столтенберг: НАТО треба да го осуети военото зацврстување на Русија

Столтенберг: НАТО треба да го осуети военото зацврстување на Русија
Ако Подгорица му се придружи на НАТО, Русија ќе ги прекине проектите во Црна Гора

НАТО треба да го осуети засилувањето на руското воено присуство во Калининград, во Црно Море и во источен Медитеран, затоа што тоа на Москва може да и овозможи контрола врз многу важни зони, изјави генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, цитиран од француските медиуми, објави МИА.

Стратегиската руска енклава Калининград е разместена југозападно од балтичките републики, кои веќе се загрижени од поддршката на Москва за украинските