понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Стотици луѓе евакуирани поради шумските пожари во околината на Лос Анџелес

Во јужна Калифорнија последните денови избувнаа неколку шумски пожари во кои изгореа над 80 квадратни километри.

Стотици луѓе евакуирани поради шумските пожари во околината на Лос Анџелес

Стотици луѓе евакуирани поради шумските пожари во околината на Лос Анџелес

Последни вести

Шумските пожари на ридовите околу Лос Анџелес зафатија повеќе од 20 квадратни километри, поради што 750 луѓе беа принудени да ги напуштат домовите.

Двата пожари Азус и Дуарте, наречени според истоимените градови, одделени се само два километри и поради високите температури и силниот ветер би можеле да се спојат.

pozar

Во јужна Калифорнија последните денови избувнаа неколку шумски пожари во кои изгореа над 80 квадратни километри.

Пожарот во близина на Санта Барбара, околу 150 километри северно од Лос Анџелес, 70 проценти е ставен под контрола, а пожарникарите се обидуваат да го изгаснат огнот во близина на американско-мексиканската граница, на 60 километри југоисточно од Сан Диего.

zar1

Најчитани вести