Свет

Стотини мигранти се обиделе да продрат во шпанска енклава

Стотини мигранти се обиделе да продрат во шпанска енклава

Неколку стотини африкански мигранти навалиле во текот на ноќта на жичаната ограда  на Мели, шпанска енклава во северна Африка, поголемиот дел успеале да ја поминат границата, но веќе десетина други со тупаници ги потиснале мароканската и шпанската полиција, пренесе денес АП.

Полицијата од двете страни на границата со удари ги потиснувала субсахарските мигранти кои таму се наоѓаат од поранешни премини на границата.

Во шпанската енклава Мели и Кеут често се случува големи групи мигранти да настојуваат да навлезат во територииите.