сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 10

Штрајк на вработените во јавниот транспорт во Атина

Тие протестираат поради плановите за спојување на транспортните оператори со Организацијата за јавен транспорт во Атина.

atina-strajk

Последни вести

Вработените во метрото, градската железница и трамваите во Атина денеска повторно ќе излезат на улиците.

Протести се планирани да се одржат уште на 30 ноември и на 2 декември.

Грчката Влада повика на дијалог во врска со преструктурирањето на јавниот градски сообраќај.

Најчитани вести