четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 41

Странските експерти веќе почнаа да работат со македонските компании

gorgiev

Поврзани вести

Странските експерти кои се ангажираат преку проектот на Владата и странските партнерски организации веќе почнаа да работат со македонските компании.

Владата во соработка со странските организации кои нудат ваков вид на техничка помош овозможува да бидат покриени најголемиот дел од средствата потребни за ангажирање на странскиот експерт, пред се главните трошоци како што се надоместокот за ангажман на експертот, дневници за работа и транспортот, од земјата во која функционира експертот во Македонија и обратно.

Домашните компании…

Најчитани вести